Ayak bileği inceltme egzersizleri

Ayak bileği inceltme egzersizleri


Ayak bileği inceltme egzersizleri-Bilekleri inceltici zayıflama hareketleri


Kadınların ayak bileklerinin ince olması kadınlar arasında olduğu kadar erkekler arasında da bir estetik görünüm meselesidir. Her kadın incecik ayak bileklerine sahip olmak ister. Kalın ayak bilekleri her ne kadar kalıtsal olarak geçiyor olsa da bir takım bölgesel incelme egzersizleri ile ayak bileklerini inceltmek mümkün olabiliyor. Peki hangi hareketler ayak bileklerini inceltmek için işe yarıyor? Şimdi kalın ayak bilekleri inceltme hareketleri olarak adlandırılan ve yapmanızı tavsiye edeceğimiz egzersizleri sizlerle paylaşalım.


 





ayak bileği inceltme hareketleri

ayak bileği inceltme hareketleri




1) İleri geri çekme egzersiz hareketi


Yukarıdaki ilk bilek inceltme egzersizi oturduğunuz yerde kolayca yapılabilecek bir egzersiz hareketi olup her gün 3-5 dk yapmanız fayda sağlayacaktır. Öncelikle oturduğunuz yerde bacakları ileriye doğru dimdik uzatın. Tabi bu bağlangıç pozisyonu ve dizlerimizi kesinlikle kırmamamız gerekiyor. Ardından da ayakları vücudumuza doğru resimde görüldüğü gibi dik bir pozisyonda çekilecek ve kıvrık şekilde 10 saniye kadar beklenecek. Ardından da hafifçe ayaklar ileri doğru salınarak başlangıç pozisyonuna geri dönülecek. Bu ayak bileği inceltici egzersizler günlük 3-5 dk yapılırsa birkaç haftada ilk sonuçlarını almaya başlayacaksınız.




ayak bileği inceltme egzersizleri

ayak bileği inceltme egzersizleri





2) Makas egzersiz hareketi


Oturarak yapılacak bir diğer ayak bileği inceltme egzersizi ise yukarıda gördüğünüz makas hareketi denilen egzersiz türüdür. Bu egzersizde bacağınızı öne doğru parmak uçlarınız yere basacak şekilde (tıpkı bir balerin gibi) uzatın. Yine 10 saniye bekleyip diğer bacağınıza geçin.Her gün üç dakika uygulayın.







3) Esneme egzersiz hareketi


 


ayak bileği inceltici hareketler egzersizler

ayak bileği inceltici hareketler egzersizler


Son olarak kısa sürede ayak bileklerini inceltmek istiyorsanız sizleri belki biraz yoracak ama çok kısa zamanda hem baldırları hem basen ve kalçayı ve elbette bilekleri kalıcı olarak inceltecek bu esneme hareketini yapmanızı öneriyoruz.  Yukarıda resimdeki gibi ayak parmaklarınızın üstünde yükselin ve esneme pozisyonunda sabit kalarak ağır ağır parmak uçlarına doğru yükselerek zirveye ulaşın. Zirvede yani parmak üstünde 20  saniye kadar bekleyip yeniden yere basın. Bu hareket başlangıçta dizleri ve ayak bileklerini bir miktar yoracaktır. Ancak zamanla alışacaksınız ve incecik bacaklara ve ayak bileklerine sahip olmanın mutluluğunu tadacaksınız. Diğer yandan ayak bileklerine yapılacak bitkisel yağlar ile masajlar da ayak bileklerini incelten bir fayda sağlamaktadır.



Ayak bileği inceltme egzersizleri

SHARE THIS

Author:

0 yorum: