Acılı börülce nasıl yapılır

Acılı börülce nasıl yapılır

Acılı börülce nasıl yapılır


Sebze ağırlıklı beslenenler ve börülce sevenler için lezzetli bir tarif geliyor. Acılı börülce. Hem kalorisi düşük hem de oldukça doyurucu bir yemek. Haydi, malzeme listesini kontrol edin. Eğer evinizde varsa hemen mutfağa girip bu harika yemeği yapın.


Malzemeler (4 kişilik),


Yarım su bardağı börülce


Yarım su bardağı barbunya


Yarım su bardağı nohut


2 adet doğranmış domates


1 yemek kaşığı salça


Çeyrek su bardağı kıyılmış soğan


1 diş sarımsak


1 çay kaşığı tepeleme kırmızı biber


Yarım tatlı kaşığı silme tuz


Hazırlanışı,


1. Öncelikle, börülce, barbunya ve nohutu ıslatarak yumuşamasını sağlayın.


2. Islatma suyunu döküp, kuru malzemeleri iyice yıkayın.


3. Kuru malzemeleri, diğer malzemelerle birleştirerek yeterince su ekleyerek düdüklü tencerede pişirin.


4. Kıyılmış soğan, yeşil biber veya rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın.


Not : Tatların birbirine karışmış olması için çok iyi pişmiş olması gerekir.


Afiyet Olsun



Acılı börülce nasıl yapılır

SHARE THIS

Author:

0 yorum: