Aloe vera bitkisinin faydaları


Aloe vera bitkisinin faydaları

Aloe Vera, doğal tedavi özelliğinin geniş çaptaki çeşitliliği nedeniyle, eski kültürler tarafından uzun süredir kullanılan şifalı bir bitkidir..

Özelikle yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan bu bitki şifalı yönleri nedeniyle bugün de bitkisel tedavi içerisinde yer alan tıbbi bitkilerden biri olarak ilgi görmekte ve de üzerinde araştırmalar yapılmaktadır.

Aloe vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.

Zambakgillerden olan Aloe vera bitkisi Afrika kökenli olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M.Ö. 1500 tarihlerinden bu yana bitkisel tedavi amaçlı kullandıklarına dair kayıtlara rastlanmıştır. Aloe vera bitkisi günümüzde Batı Hint Adalarında ve Güneybatı Amerika’da ticaret amaçlı olarak yetiştirilmektedir.

Bir çok türü bulunan aloe vera bitkisinin bitkisel tedavi amaçlı kullanılan en faydalı türü Aloe Barbadensis’tir.
ALOE VERA’NIN YARARLARI

Aloe vera’nın yararlarından söz etmeye başlamadan önce, üreticiler aloe vera’yı değişimli olarak kullanıp kafamızı karıştırdıkları için, aloe vera ürünlerinin iki çeşidini tanımlayan değişik terimlerin arasındaki farklılığın ayırımını yapmak iyi olacaktır.

Aloe vera jel bitkinin iç yapraklarının orta kısmından elde edilir ve tedavi amaçlı kullanılan türdür.

Aloe vera suyu, ilaç aloe, yaprağın kabuğunun hemen altında bulunur ve yaygın bir şekilde laksatif preparatlarda kullanılır.

Yukarıda da belirtildiği gibi, tedavi edici özelliği olan aloe vera jel şeklinde olandır ve aloe vera’nın yararlarından bahsederken, aleo vera jelini esas olarak alacağız.

BİR CİLT TEDAVİ ARACI

İnsanlık aloevera bitkisini eski zamanlardan bu yana hep yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanmıştır. Acıyı ve şişmeyi azaltmada etkin olup, aynı zamanda, deri ülserleri, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılır.

Sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra aloe vera kozmetik ürünlerinde de çok sık kullanılan bir bitki olma özelliğini taşımaktır. Aloe vera bitkisi cilt üzerindeki etkileri dolayısıyla kozmetik dünyasının oldukça ilgisini çekmiş ve bu yüzden aloe vera özü kullanılarak bir çok güzellik ve bakım ürünü yapılmıştır.

Aloe vera cilt bakım ürünleri, aloe vera krem, aloe vera şampuan etiketini taşıyan geniş yelpazedeki bir çok ürün kozmetik dünyasının vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

ENFEKSİYONLARIN TEDAVİSİ

Aloe vera bitkisi, vücudumuzun kendisini enfeksiyonlara karşı korumasını sağlayan, anti-viral, anti-fungal ve anti-bakteriyel etmenler içerir.

Ayrıca, içindeki acemannan adı verilen bağışıklık arttırıcı maddesinin birçok araştırmada, test tüplerinde HIV virüsüne karşı etken olduğu görüldüğünden, bu bitki, aids tedavisinde umut vaat etmektedir.

ALOE VERA’NIN İÇERİĞİ



Aloe Vera içerisinde bugüne kadar 160 bileşen bulunmuştur. Sağlığa yardımcı ana bileşenler ve maddeler aşağıda sıralanmıştır.
Polisakkaridler

Çalışmalar Aloepolisakkaritlerinin biyolojik olarak aktif olduğunu, vücuda yarar sağlayan ve iltihap önleyici özelliklerinin çoğunu sağladığını gösterir. En önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Antikanser özelliği vardır. Anormal hücrelerin çoğalması ve büyümesini önler. Mide mukozası ve oniki parmak bağırsağı ülserine iyi gelir. Aynı zamanda diyabetlere, hepatit ve siroza faydalıdır.

Amino asitler

İçerisinde çeşitli amino asitler tespit edilmiştir. Bunlar Alanine, arginine, asparagine, aspartic, glutamine, glycine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, phenylalanine, proline, serine, threonine, tyrosine,valine.

Flavone Maddeler

Rutin, quercetin ve birçokları; Rutin iltihap giderici ve antivirütiktir. Ouercetin balgam sökücü, öksürük gidericidir. Aynı zamanda astım etkilerini hafifletici ve azaltıcıdır, kan basıncı düşürücü, kılcal damarları güçlendirici ve esnekliğini artırıcıdır. Kolestrol düşürücü ve koroner arter damarları açıcıdır.

Enzimler

Alinase, amylase, bradkinase, carboxypeptidase, catalase, cellulase, glcose, oxidase, lipase, malic, dehydrogenase, protease,…

Mineraller

Kalsiyum, Alüminyum, Bakır, Demir, Manganez , Çinko, Sodyum, Potasyum, Mangan ve birçokları

Vitaminler

A, B1, B2, C, E, B12, Choline, Folic Acid, İnositol, Niasin.

ALOE VERA’NIN KULLANIM ALANLARI

Aloe Vera tüm sağlık sorunları için kullanılabilir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşmasını düzenler. İçerisindeki bitkisel vitaminler, enzimler, mineraller ve amino asitlerden olan karışım vücuda çok fayda sağlar. Sebze ve meyve kadar da kullanımı güvenlidir.

Özetle, genel olarak;

·   Bağışıklık sisteminin değerini yükseltir, toksinlerin atılmasını sağlar.

·  Ağrılarda, adale ağrısı, baş ağrısı, migren,

·  Genel yorgunluk ve isteksizlikte, stress, düzensiz metabolizma, psikolojik ve depresif rahatsızlıklar, uyku düzensizliği,

·   Mide ve bağırsak problemlerinde, ülserde, hazımsızlıkta, kolitte

·   Hemoroid,

·   Yüksek tansiyonda,

·   Ekzama ve alerjilerde, sivilcelerde, deri kalitesi iyileştirilmesinde, sedef hastalığında, çıban ve iltihaplarda,

·   Zona

·  Yanıklarda, küçük kesiklerde, kuru deri problemlerinde, böcek sokması, saç ve cilt kepeklenmesi,   saç dökülmesi

·  Diyabetlerde,

·  Antivirütik, herpes ve uçuklarda

·   Kalp ve dolaşım bozukluklarında, yüksek tansiyonda,

·   Kolestrol,

·   Romatizmal hastalıklarda, eklem iltihaplanmasında, eklem ağrılarında ve kemik erimesinde,

·   Astım,

·   Gut hastalığı,

·   Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonları ve diş eti problemlerinde,

·    Prostat,

·    Karaciğer iltihaplanması (Hepatit), Sirozda,

·    Bronşit,

·   Kanser tedavisi gören kişilerde faydalıdır.



ALOE VERA ÜRÜNLERİ NASIL SEÇİLMELİ

Aloa verayla ilgili bir şeyler duyduğumuzda, bir çoğumuz, kullandığımız tek bir aloe vera olduğunu sanır. Oysa,  Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika’nın kuru ve kurak iklim bölgelerinde, 240 farklı çeşidin üzerinde aloe vera mevcuttur. Bu değişik aloe vera çeşitlerinin sadece dört tanesi insan kullanımına uygundur ve tam adı Aloe Vera Barbadensis Miller’dır. Bu yüzden, aldığınız her aloe veralı ürünün sadece Aloe Vera Barbadensis Miller’dan üretilmiş olduğundan emin olmalısınız.

Ürün formülündeki aloe vera jelinin doğru çeşit ve doğru miktarlı olanını seçmek çok kolay olmadığından, aloe vera’nın sağlık yararlarını en üst düzeye çıkarabilmek için, aloe vera ürününün kalitesinden emin olunmalıdır. Ne yazık ki, birçok gıda takviyesi için, etiketinde yazılı olan içerikleri içermeme riski bulunmaktadır.

YÜKSEK KALİTE ALOE VERA ÜRÜN DESTEĞİNİ BULMAK İÇİN BAZI İPUÇLARI VE UYARILAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR:

GÜÇLÜ BİR ALOE VERA ÜRÜN SEÇİMİ

Aloe vera’nın gücü ve etkisini garantilemenin en iyi yolu, standardize edilmiş bitkisel özler kullanılarak üretilmiş olan ürünleri almaktır- Böylece aloe vera’nın tüm yararlarından faydalanabilirsiniz. Standartlaştırma işlemi sadece aloevera desteğinin mümkün olan en yüksek miktara sahip olduğunu değil, aynı zamanda da her şişede en doğru miktarda bulunmakta olduğunu garanti eder.

Aloe vera ürünlerinin üretim süreci oldukça dikkat gerektirir. Örnek vermek gerekirse, aloe vera bitkisinin jeli, eğer uzun süre gün ışığına maruz kalırsa (4saat kadar) okside olarak etkinliğini kaybeder. Bu yüzden hasat ve kesim (jeli özütlemek için yaprağın dış katmanının kaldırılması) işlemi 4 saat içerisinde tamamlanmış olmalıdır.

Seçtiğiniz Doğal Ürünün Saflığını Kontrol Edin Hangi doğal ürün desteğini alırsanız alın, etiketini mutlaka okuyun ve ürünün yapay renklendirici, tatlandırıcı, şeker, glüten, nişasta ya da silikat gibi hiçbir katkı ve dolgu maddesi içermediğinden emin olun.

GÜVENİLİR BİR ÜRETİCİ BULUN

Bir üreticinin güvenilir olup olmadığına karar vermek hiç de kolay değildir. Piyasaya düşük kaliteli bitkisel ürünler süren birçok şirket bulunmakta olup, araştırmalar birçok önde gelen bitkisel ürün satıcısı firmaların bile, ne yazık ki, bunların arasında olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, herhangi gıda takviyesi alırken, satın almakta olduğunuz ürünün saflığını ve kalitesini garanti altına almak için, GMP (Good Manufacturing Practices) yani Türkçe anlamı ile İyi  Üretim  Uygulamaları koşullarına sıkı sıkıya uyarak faaliyet gösteren üreticilerden alış veriş yapın.

” HERBALİFE ürünleri arasında bulunan, Aloe Vera bitki özlü ürünlerin hepsi Aloe Vera Barbadensis Miller’dır. “


Aloe vera bitkisinin faydaları

SHARE THIS

Author:

0 yorum: