Mısır püskülü diyeti




Mısır püskülü diyeti

Mısır püskülü diyeti ile zayıflama yolları nelerdir?

mısır püskülü çayı nasıl hazırlanır? son zamanlarda çağatay ulusoy’un diyeti olarakda bilinen mısır püsküllerinden yapılan bu diyetle esasen çayla nasıl zayıflayabilirim? diyenlere işte hazınırlanışı.

Mısır Püskülü Ahmet Maranki tarafından zayıflama ve detoks etkisi sayesinde tanıtılan bir bitkisel çözüm yöntemidir. Adından da anlaşılacağı gibi mısırın püskülü saçaklı bir bitki olan mısırın meyve kısmı olan tanelerinin etrafını çeviren iplik benzeri kısmıdır. Mısır püskülü her ne kadar yenilemese de ondan yoğun vitamin ve minerallerden faydalanamayacağımız manası çıkmamalıdır. Mısır püskülünün faydaları en iyi biçimde kendisinden yapılan çay ile yani mısır püskülü çayı ile açığa çıkmaktadır. Mısır püskülü besleyicilik bakımından bir çok bitkisel çaydan daha üstün meziyetlere sahiptir. Püskülün içeriside yoğun miktarlarda potasyum, sodyum ve kalsiyum gibi vücudun ihtiyacı olan mineraller ve elementler bulunmaktadır. Bunun yanında mısır püskülü içerisinde uçucu yağlar, reçine, bitkisel şekerler ve allantoin isimli bir madde bulunmaktadır. Bu madde vücuttan ödem atıcı ve idrar sökücü bir bileşiktir. Ayrıca allontoin enzimi bakteri öldürücü etkisiyle sivilcelere iyi gelmekte, cilt bakım kremleri ve güneş kremlerinde cildi koruyucu etkisi nedeniyle yoğun olarak bulunmaktadır. Mısır Püskülünün Faydaları ve Yararları: Vücuttan ödem ve idrar sökücü bir bitkisel çaydır. Ayrıca mısır püskülünde bulunan kalsiyum, metabolizmayı hızlandıran fayda sağlayarak kilo verme sürecini aktive eder. Vücutta yağ yakımı için gerekli bir çay olan mısır püskülü çayı, romatizmal hastalıklarda, eklem iltihaplarında doğum sonrası kadınlarda kilo sorununa neden olan ödem birikmelerinde ve böbrek, mesane taşlarını düşürmede kullanılmaktadır. Böbreklerde görülen iltihabi enfeksiyonlar için de mısır püskülü içmenizi tavsiye ediyoruz. Mısır Püskülü Çayının Yapılışı ve Kullanılışı? 1 tatlı kaşığı kadar kıyılmış mısır püskülünün 1 su bardağı kaynamış suda 4-5 dakika demlendikten sonra süzülmesiyle hazırlanan mısır püskülü çayı dahilen ve genellikle yemeklerden önce günde 2-3 kez içmek suretiyle kullanılabilir. Mısır püskülü çayı, zayıflamaya yardımcı bir diğer bitki olan kiraz sapı ile birlikte de kullanılmaktadır. Mısır Püskülü Alırken Nelere Dikkat Etmeli Mısır püskülü özellikle mısır koçanlarının yetiştirilmesi sırasında yoğun olarak zirai ilaçlama riski ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu nedenle mısır püskülünü duruladıktan sonra kaynatmanız faydalı olacaktır.

Mısır püskülünün faydası video izle

Ender saraç ile faydalı besinler videosu



Ayrıca bakınız :

Mısır püskülünü genellikle kiraz sapı ile karıştırırız. Böylece ödem atıcı etkisini artırmış oluruz. Eğer her gün, her ana öğün sonrasında düzenli olarak mısır püsküllü bir bitki çayı içersek, ödem tutma sorunumuz ortadan kalkar. Hiç ödem tutmadığımız için şişkinlik ve gereksiz ağırlık sorunumuz da oluşmaz. Mısır püskülünü mate çayıyla birlikte içmek ayrıca çok etkilidir. Her yemek sonrası mate çayıyla demlenerek içilebilir.

Mısır püskülünün faydaları neler, mısır püskülü çayı zayıflatır mı, mısır püskülü nasıl demlenir ve nasıl içilir, diyet yaparken mısır püskülü çayı içmek işe yarar mı, mısır püskülü nedir, nereden alınır ve nasıl içilir? Mısır püskülü aktardan alınır. Rutubetli ve kokulu olmamasına dikkat edilir. Rutubetli mısır püskülü aflatoksin etkisi gösterebileceğinden dolayı tehlikelidir.

Mısır püskülü çayı nasıl yapılır : 2 tatlı kaşığı kadar kıyılmış mısır püskülünün 1 su kupa kaynamış suda 4-5 dakika demlendikten sonra ve genellikle yemeklerden önce günde 2-3 kez içmek faydalıdır. Mısır püskülü çayı, zayıflamaya yardımcı bir diğer bitki olan kiraz sapı ile birlikte de kullanılmaktadır.

Mısır püskülü çayı ne işe yarar : İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır. Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir. Ödemleri giderir. İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür. Sinirleri yatıştırır.

Mısır püskülü çayı zayıflatırmı : Mısır püskülü çayı içerek kilo verilir mi, mısır püskülünün zayıflamaya etkisi var mı? Mısır püskülü tek başına değil genellikle pek çok faydalı bitki ile karıştırılarak içilir. İçine yeşil çay, kiraz sapı, mate ve funda eklendiğinde mısır püskülünün iyi bir zayıflama çayı etkisi vardır.

Mısır püskülü çayı ve sağlık için faydaları : Mısır püskülünden son derece güvenilir, herhangi bir yan etki riski bulunmayan zararsız bir idrar artırıcı olarak özellikle çeşitli etkenlere bağlı böbrek ve idrar yolları sorunlarında yararlanılır.

Güvenilir olması nedeniyle çocuklarda böbrek ve idrar yolu sorunlarında tercih edilir.

Tek başına veya diğer bitkisel ürünler ile birlikte sistit, üretrit, prostatit gibi idrar yolu yangılarında, idrar yolu tahrişlerinde, böbrek ve idrar yolunda taş/kum gibi oluşumların düşürülmesinde de kullanılması tavsiye edilir.

Yan etki riski bulunmaması nedeniyle detoks ve zayıflama rejimlerinde vücuttaki ödemin uzaklaştırılması amacıyla yararlanılır.

Bu kadar güvenilir bir ürün olmasına rağmen vücutta sodyum ve potasyum dengesini olumsuz etkileyebilir, dolayısıyla kalp hastalarının mutlaka uzman denetiminde kullanması gerekir.

Kiraz sapı ise hem kiraz hem de vişne meyvelerinin kurutulmuş sapından oluşuyor.

Bileşimi polifenolik maddeler ve potasyum tuzları bakımından zengin olan kiraz sapı detoks ve zayıflama rejimlerinde vücuttaki ödemin atılması amacıyla potasyum dengesini koruyabilen bir idrar artırıcı olarak değerlidir.

Mısır püskülü çayı zayıflama : Tek başına değil, kiraz sapı ve yeşil çay ile demlediğinde daha etkili olacaktır. Biraz da mate çayı ekleyiniz. Böylece tesirini artırınız.

http://www.munhasir.com/misir-puskulu-diyeti-ile-zayiflama-yollari-nelerdir.html


SHARE THIS

Author:

0 yorum: