Barbunyalı pilav nasıl yapılır

Barbunyalı pilav nasıl yapılır

Barbunyalı pilav nasıl yapılır


Malzemeler, (4 kişilik)


Yarım su bardağı kuru barbunya


Yarım kıyılmış soğan


Yarım su bardağı pirinç


1 su bardağı su


Yarım çay kaşığı hardal


Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


1 adet yumurta


Yarım su bardağı diyet süt


Yarım tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı,


1. Barbunyayı geceden ıslatın. Pişirmeye hazır olunca suyunu değiştirin.


2. Yeterince su, 1 tatlı kaşığı tuz ve soğanı ekleyip düdüklü tencerede barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.


3. Blendırda barbunyaları püre haline getirip, kenara koyun.


4. Tavada pirinci, 2 bardak suyu ve hardalı karıştırın. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.


5. Pirincin yarısını hafif yağlı tencereye dökün ve peynirin yarısını üstüne serpin.


6. Barbunya karışımının yarısını ilave edin.


7. Sırasıyla kalan pirinci, peyniri, barbunyaları ekleyin.


8. Süt ve karışımı birlikte çırpın ve pirinç karışımın üzerine dökün.


9. 150 derece fırında 45 dakika pişirin.


Afiyet Olsun.


Author:

0 yorum: