Mehmet öz zayıflama

mehmetozzayiflamaMehmet öz zayıflama


Öğün stratejisi: 3 ana öğün, artı acıkmamanız için sağlıklı atıştırmalıklar. Yatmadan önce 3 saat bir şey yemek yok. Tatlılara gelince; iki günde bir yemeye çalışın.


Yiyebilirsiniz: tam tahıllı karbonhidratlar, lifler, sağlıklı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren kuruyemişler,yağsız et (öncelikli olarak kümes hayvanları) ve balık gibi protein kaynaklarını fazla kaçırmamak kaydı ile tüketebilirsiniz.


Yememelisiniz: ilave şekerler, basit karbonhidratlar, yüksek fruktozlu Mısır şurubun gibi ürünlerde bulunan fruktoz, trans yağlar, tam tahıllı olmayan un, zenginleştirilmiş veya ağartılmış un yememeye gayret gösterin.


Ani açlık krizi geldiğinde: elma, badem, ceviz, edamame (soya fasulyesi), şekersiz sakız, su, doğranmış sebzeler, az yağlı yoğurt ve çiftlik peyniri. Yer değiştirebilecek yiyecekler: Her türlü tarif veya öğünde kendi damak tadınıza uyacak şekilde her türlü sebze veya meyveyi birbiriyle değiştirebilirsiniz.


Takviyeler: Her gün, bir multivitamin alın (kapsülü ikiye bölerek günde iki kere almanız daha iyi olacaktır). Besinler ve multivitamin yoluyla toplam 1200 miligram kalsiyum, 600 IU (uluslararası birim) D Vitamini, 400 miligram magnezyum, ve 300 miligram Pantotenik asit (vitamin B5) almanız gerekir. Ayrıca her gün, Omega-3 yağ asitleri için 2 gramlık saf balık yağı ve yarım çay kaşığı tarçın tüketin. Haftada 10 yemek kaşığı pişmiş domates veya pişmiş domates sosu tüketmeye çalışın.


Danışılacak kişiler: Nitelikli beslenme uzmanları ve eğitmenlerden tavsiye almaktan çekinmeyin. Ancak en önemli takım üyelerinden biri de sizi cesaretlendirebilecek (aynı zamanda pes etmekten caydırıcı biri de olmalı ki ona 4 dilim pasta yediğinizi söyleyemeyin) bir destekçi partner olacaktır. Hatalarla başa çıkmanın yolları: Yanlış yapmanız çok doğal. Önemli olan yanlışları yakalayıp, farkına varıp, kontrol etmek ve kendinize doğru yolu bulma fırsatı tanımaktır.



Mehmet öz zayıflama

SHARE THIS

Author:

0 yorum: