Metabolizma hızlandırmak için yapılması gerekenler

Metabolizma hızlandırmak için yapılması gerekenler

Hızlı bir metabolizma daha kolay kilo verebilmeyi sağlar. Eğer metabolizmanız hızlıysa yağın yakılması da yakılan yağın vücuttan atılması da daha hızlı gerçekleşecek demektir. Eğer metabolizmanız doğuştan hızlı değilse uygulayabileceğiniz yöntemler elbette ki var. Bunun için sadece bir besini yeme listenize eklemek yerine birden çok yöntemi bir arada kullanmak daha uygun olacaktır. Mesela sabah kalktığınızda büyük bir bardak ılık su içmek ve ardından spor yapmak güne başlarken oldukça etkili bir yöntemdir. Ilık su ile vücudunuzu tetiklemiş olursunuz böylece bağırsaklarınız boşalmış. Ilık suyun içine biraz limon sıkmak veya yarım çay kaşığı bal karıştırmak da uygulanabilecek diğer yöntemler arasındadır.  Ardından yapılacak olan 10-20 dakikalık egzersiz hem güne daha dinç başlamanızı sağlayacaktır hem de yağların yakımını artıracaktır.
İkincil olarak yeme listelerinizde devamlı olarak dramatik değişiklikler yapmamanız gereklidir. Eğer günlük tükettiğiniz kalori miktarını azaltmak istiyorsanız bunun için Dr. Mehmet Öz’ün de tavsiye ettiği gibi 100’er kalori azaltarak tüketmek istediğiniz kalori miktarına ulaşmalısınız. Böylece vücut ani bir değişiklik karşısında şoka girmez ve kendini kapatmaz. Vücudun şoka girmesi ve kendini kapatması şu demektir; kıtlık başladı, vücuttaki depolarımı koruma altına almalıyım ve daha uzun süre yaşamaya çalışmalıyım. Bunun için metabolizmada daha yavaş çalışmaya başlayacaktır.


Diğer bir yöntem ise daha fazla protein tüketmektir. Vücut proteinleri karbonhidratlardan 2 kat fazla enerjiyle yakar. Bunun için protein tüketiminizi artırmak metabolizmanız için oldukça doğru bir karar olacaktır. Böylece yağ yakıcı asitlerden olan omega 3’ü de metabolizmanıza daha çok almış olursunuz.
Ara öğün yapmak metabolizmanın tamamen durmadan devamlı olarak çalışmasını sağlar. Günde 6 öğün kadar yapabilirsiniz. Yanı 3 ana öğün, 3 ara öğün gibi. Böylece ana öğünlerde de yediğiniz miktarlar da azalmış olacaktır. Çünkü ara öğünler sizi bir sonraki öğüne çok aç başlamanızı engelleyecektir. Vücudun açlık hissine girmesi midede öğütülecek bir şey kalmadığında olur. Böyle zamanlarda kalorisi düşün olan besinlerle ve tok tutucu besinlerle ara öğün yaparsak metabolizma durmak yerine daha hızlı bir şekilde çalışmaya devam edecektir.
Kafein içeren içecekler metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Abartmayacak şekilde bu içeceklerden de yararlanılabilir.  Buzlu tercih edilmesi de metabolizmayı daha da hızlandırıcı bir nitelik meydana getirecektir.



SHARE THIS

Author:

0 yorum: