Kalıcı Zayıflama İçin Nasıl Beslenilmeli ?

Kalıcı zayıflama için öncelikle yaşam tarzı değişikliği dediğimiz kavramı öğrenmemiz gerekmektedir. Biz danışanlarımızı sadece zayıflatmakla kalmayız, mutlaka bir beslenme eğitimi de veririz. Bu beslenme eğitiminde kişinin hayatına uygun yaşına uygun, hastalıklarına uygun bir program uygularız ve bu programlar genellikle hayat boyu uyguladığımız, uygulanabilir olan programlardır. O yüzden kişi zayıfladıktan sonra, kilosunu korumaya devam edebilir. Ancak kişi istediğim kiloya indim diyerek, edindiği doğru alışkanlıkları bırakırsa kilolar eskisinden bile daha fazla bir şekilde döner. O yüzden burada önemli olan bir uzmandan destek almaktır, bir diyetisyene giderek doğru bir programı aldığınız zaman ve kendi hayatınıza uygun bir şekilde zayıfladığınız zaman mutlaka kalıcı olarak zayıflayabilirsiniz.


BÖLGESEL ZAYIFLATAN DİYET VAR MIDIR?
Maalesef bölgesel diyet diye bir şey yoktur. Tabi ki biz zayıfladığımız zaman, yağlanmamız nerede daha fazlaysa oradan kaybederiz. Genellikle görülen yağlanmalar elma tipi ve armut tipi dediğimiz 2 çeşit yağlanma türünden oluşur. Bu iki çeşit yağlanmada, kadınlarda genelde armut tipi yağlanma, erkeklerde ise elma tipi dediğimiz yağlanma görülür. Kişi bir zayıflama programına girdiği zaman uygulanan programa göre yağ bölgesinin fazla olduğu yerlerden kilo kaybedecektir, fakat sadece göbek eriten, sadece kalça eriten diyet çeşitleri bulunmamaktadır. Burada önemli olan asıl konu yağlanmanın fazla olduğu bölgelerdeki kasları geliştirip, o bölgeleri çalıştırmaktır. Eğer ki karşınızda sadece göbek eriten diyet diyen biri varsa emin olun ki yalan söylüyordur. Ancak, zaten kilo verdiğiniz zaman fazlalıklarınız olduğu yerlerden kurtulacaksınız ve egzersizle beraberde desteklerseniz kalıcı olarak o bölgede bir zayıflama sağlayabilirsiniz.
TEK BESİN DİYETİ YAPMAK DOĞRU MUDUR?
Tek besin diyeti yapmak, diyette yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir. Çünkü bizim vücudumuzun doğası gereği çeşitli yiyeceklere ihtiyacı vardır, hem proteinden, hem karbonhidrattan, hem de yağlardan zengin olması üzerine bütün besin gruplarından yararlanmamız gerekir. Tek çeşit bir besin grubunu tükettiğimizde, örneğin sadece karbonhidrat grubundan ya da özellikle yağ grubundan yiyecekleri almış oluruz. Günümüzde tek besin diyetleri arasında en başta protein diyetleri geliyor. Sadece et ürünlerine, sadece süt ürünleri üzerine dayanan diyet programlarıdır ve bu programlar maalesef bizi kalp-damar hastalıklarına karşı bizi riske sokarlar. Bu sebeple tek besin diyetlerinden oldukça kaçınmak gerekir. Bizim amacımız sağlıklı ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip hayat boyu sürdürmektir.


SHARE THIS

Author:

0 yorum: