Kilo Almayı Önleyen Bitkiler Hangileridir ?

KİLO ALMAYI ÖNLEYEN BİTKİLER NELERDİR?
Kilo vermeyi engellemeden önce kişinin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemiş olması gerekir. Biz eğer sağlıklı bir yaşam sürüyorsak her şeyimize çok dikkat ediyorsak bazı besinlerden de doğanın bize sunmuş olduğu bitkilerden tatbikî de yararlanabiliriz. Örneğin mate yaprağını diyetlerimizde kullanabiliriz. Bunun çayını tükettiğimiz takdirde tok kalma süremiz biraz daha uzayacaktır ve metabolik hızı arttıracağından dolayı artmış olan metabolik hız dolayısıyla kilo almamıza sebep olacaktır. Bunun yanı sıra yine düşük kan şekeri bizim kilo almamızın önündeki en büyük engeldir. Bu sebeple kan şekerimizin düşmemesi için ya da ani yükselmemesi için tarçın bitkisinden faydalanabiliriz.


Tarçını ister toz ister çubuk halinde kullanmamız mümkün. Örneğin toz tarçını meyvelerinizin üzerinde kullanabilirsiniz. Bunun yarı sıra çubuk tarçını yine sularınızın içerisine gün içerisinde attığınızda daha fazla tok kalmanıza yardımcı olacak ve tatlı isteğinizi engelleyecektir. Bir diğer bitki yeşil çaydır..
Yeşil çayı da mutlaka günde 2-3 fincan içildiğinde yağ yakımını hızlandıracağından dolayı metabolizmamızda olumlu etkiye sahip olarak kilo almamızı engelleyecektir. Bunun haricinde tuz kullanmak yerine baharatlardan yardım alabiliriz. Yine aynı şekilde pul biber ve zerdeçal gibi bitkileri de kullanabiliriz. Pul biberin metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır. Zerdeçal da yine aynı şekilde tarçın gibi kan şekerinin ani düşmesini engelleyeceğinden dolayı kullanılabilir bir bitki türüdür. Bunlardan doğanın bize sunmuş olduğu bitkilerden doğal yollarla destek alırsak kilo almamıza bir parça etkileri olabilir.


SHARE THIS

Author:

0 yorum: