Lahana çorbası ile zayıflama nasıl olmalı

Lahana çorbası ile zayıflama nasıl olmalı

Lahana çorbası ile zayıflama nasıl olmalı


Bayanlar tarafından sevilerek uygulan zayıflama yöntemlerinden biri de lahana çorbası diyeti, çorbanın tadı lezzetli olduğu için beğeneceğiniz bir yöntem. Yapılan yorumlarda beğeniler ve teşekkürler fazla olduğu için bir kez daha lahana çorbası yapılışı ve diyeti konusuna değinmek istedik. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tercih edeceği bu yöntemi herkes uygulayabilir. Özellikle kilolu kalp hastalarının ameliyata girmeden önce kilolarından kurtulmaları için planlanmış olan programı herkes sevecek. Kalori ve yağları hızlı yakma özelliği bunulan lahana çorbasının tarifi de aşağıda sizlere sunulmuştur. Menü içerisinde ister aşağıdaki ister sizin yaptığınız çorbayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca lahana çorbası diyeti vücudu zararlı maddelerde arındırıp, sağlıklı olmanın önünü açmaktadır. Alkol tüketimi yapanlar bu diyet boyunca bırakmalılardır, mümkünse hiçbir zaman içmesinler. Diyet bir hafta(7gün) sürmektedir, diyetin sonunda yaklaşık olarak 5-6 kilo verebilirsiniz.


Fakat diyet dışında hiçbir abur-cubur tüketmemek gerek, özellikle gece yatmaya yakın meyvenin dışında bir şey yenmesi doğru olmayacaktır. Tabi her şeyde olduğu gibi yine uzmanlara danışmadan diyeti uygulamanız doğru olmayacaktır. Dileyen kişiler diyet uygulaması yapmasa bile bu çorbayı düzenli olarak tükettiklerinde gözle görülür bir incelme meydana gelecektir.


Lahana Çorbası Diyeti Hakkında;


  • Herhangi bir ilaç kullanımı diyete engel olmayacaktır.

  • Özellikle  yağ yakıcı çorbayı tüketmeye bakın.

  • Harfiyen uyulduğunda 4-6 kilo verilmesi mümkündür.

  • Belirtilen günlerin dışında, gün değişimini kendiniz yapmayın.

  • Eğer zorlayıp verebileceğinizin üstünde kilo verirseniz diyete 3-4 gün ara vermeniz doğru olacaktır(1 hafta bittikten sonra).

Lahana Çorbası Tarifi


Lahana çorbası diyeti boyunca içeceğiniz tarif çok lezzetli olacaktır. Öncelikle Bütün sebzeleri dilediğiniz şekilde doğrayarak tencereye atıp sebzelerin üzerini su geçene kadar doldurun. Baharat çeşitleri ve et suyu kullanmanız mümkündür. Yaklaşık olarak 10 dakika ağır ateşte kaynatıp sebzeleri iyice yumuşatalım. Tarifimiz bu kadar olup lahana çorbası diyeti içerisinde önerildiği gibi tüketin, aşırı fazla tüketmenin zararları olabilir.


Lahana Çorbası Malzemeleri:


  • 1 orta boy lahana,

  • 6 büyük soğan,

  • 1-2 domates,

  • 2 yeşilbiber,

  • 1 demet maydanoz.

Diyet Listesi


Lahana Çorbası Diyeti 1. gün: Muz haricinde istediğiniz tüm meyvelerden, istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. İstediğiniz kadar lahana çorbası içebiliyorsunuz. Su ve şekersiz çayları dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.


Lahana Çorbası Diyeti 2. gün: Çiğ veya pişmiş tüm sebzelerden ve tabii ki lahana çorbasından istediğiniz kadar yiyip içebiliyorsunuz. Mümkün olduğunca yeşil yapraklı sebzeleri seçmeye çalışın ve kuru fasulyeden, bezelyeden ve mısırdan uzak durun. Akşam yemeğinde kendinizi bir büyük haşlanmış patates üzerine koyduğunuz bir minik parça tereyağı ile ödüllendirebilirsiniz. Ama meyve yok.


Lahana Çorbası Diyeti 3. gün: 1. ve 2. günleri karıştırın. Haşlanmış patates haricinde, istediğiniz meyve ve sebzeleri yiyebilirsiniz. Hem de lahana çorbası eşliğinde.


Lahana Çorbası Diyeti 4. gün: Sırınırsız lahana çorbası. En fazla 8 adet muz ve istediğiniz kadar yağsız süt. Bu günü, tatlı ihtiyacnızı azaltmak için düşünmüşler.


Lahana Çorbası Diyeti 5. gün: 280-350 gram arası biftek ve 6 tane çiğ domates yiyebilirsiniz. En az 6 bardak su içmeniz gerekiyor ki, vücudunuzdan ürik asit atılsın. En azından bir kere lahana çorbanızı için. Biftek yerine, haşlanmış ya da pişmiş tavuk da yiyebilirsiniz. 6. gün de biftek yenileceğinden, bu iki günden birinde, biftek yerine balık da yiyebilirsiniz. Tavuğun derisini yemeyi ihmal edin lütfen.


Lahana Çorbası Diyeti 6. gün: Et ve sebze yiyebilirsiniz. Patates haricinde tüm sebzeler serbest, ayrıca eti de istediğiniz kadar yiyebilirsiniz (mesela 2-3 dilim biftek). Yeşil yapraklı sebzeler yine favorimiz. En azından bir kere lahana çorbanızı da için.


Lahana Çorbası Diyeti 7. gün: Kahverengi pirinç, şekersiz meyve suları ve sebzeler. Karnınızı lahana çorbası ve sebzelerle doldurmaya çalışın. Kahverengi pirinci de yağsız olarak bir tabak yiyebilirsiniz.



Lahana çorbası ile zayıflama nasıl olmalı

SHARE THIS

Author:

0 yorum: