Hurma diyeti nedir nasıl yapılır

Hurma diyeti nedir nasıl yapılır

Hurma diyeti nedir nasıl yapılır


Pek çok ünlü ismin yaptığı beslenme listelerine yeni eklenen trend,  kilo vermek için hurma yemek. Ünlü sanatçı ve modellerin uyguladığı çeşitli bitkilerin ön plana çıkarıldığı diyetler arasına giren hurma meyvesinde günlük besin ihtiyacının karşılanması için hemen her şey bulunmaktadır. A, B, C, ve K vitaminlerinin yanı sıra mineraller yönünden oldukça zengin olan meyve, toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. İçerisinde şeker, yağ ve protein oranına ek olarak posa miktarı adeta öğün içerisinde proğramlanmış diyet listesi gibi orantılı olarak yer almaktadır. Besleyici etkisine ek olarak sindirim sistemini etkileyerek sağlıklı şekilde çalışmasına katkıda bulunur. Yüzyıllar öncesinden Efendimiz (S.A.V) insan sağlığına olan etkilerinden bahsetmiş ve kendiside bolca yemiştir. Ramazan ayında hurma ile oruç açmanın diğer bir faydası ise çok fazla yemekten alı koyduğu gerçeğidir.  Bu mucize meyvenin diyet listesinde hangi şekilde yer alması gerektiği aşırı tüketiminin kilo alıp almaya neden olabileceği konularını birlikte görelim.


Hurma diyeti nasıl yapılır, öğünleri sadece meyveyi kullanarak yapmak gerekmiyor. Vücut ağırlığını baza alarak yapılan hesaplamayla öğünlere başlamadan evvel birkaç tane hurmanın yenmesinin iştah kontrolünü sağladığı böylece aşırı kilo almaya engel olacağı gerçeğinden yola çıkılmaktadır. Hurma diyeti yapanlar, başarı hikayelerini forum sitelerinde yoğun şekilde paylaşmaktadırlar. Hac ve umre dönemlerinde zemzem ve hurma ile beslenerek kilo verenlerin bulunduğu bilinmektedir.


Hurma diyeti ile zayıflayanlar, sabahları, Kahvaltı öncesi üç tane hurma ve önerilen menüler, diğer öğünlerde ayın şekilde tüketilmelidir. Menülerin ayrıntıları beslenme ve diyet uzmanlarınca hazırlandığında başarı şansı son derece yüksek olacaktır.


Ramazan ayında sahur ve iftarlarda, yenen hurmanın sayısız faydaları bulunmaktadır. Sahur için yenen hurma gün içerisinde açlık hissinin oluşmasını ve tokluk süresinin uzamasını sağlayacaktır. Sıcak yaz günlerinin uzunluğu düşünüldüğünde meyvenin önemi çok daha ön plana çıkmaktadır.



Hurma diyeti nedir nasıl yapılır

SHARE THIS

Author:

0 yorum: