Günde 2000 kalori nasıl yakılır

Günde 2000 kalori nasıl yakılır

Günde 2000 kalori nasıl yakılır


Farklı isimler altında oluşturulan bütün diyetler aslında kalorilik diyetler kategorisindedir. Herkesin uygulayacağı diyet listesi günlük 2000 kalori diyeti yada farklı düzeyde enerji alımını gerçekleştirecek halde hazırlanır. Her sabah kalktığımızda bu gün diyete başlıyorum, diyerek rastgele bulduğumuz menüleri uygulamaya koymak yerine alınması gereken enerji miktarıyla orantılı olarak oluşturulmuş menülerin kendi beslenme alışkanlıklarınızın ve damak tadınızın dikkate alınarak kişisel diyetinizin oluşturulması gerekir. Günlük 2000 kalorilik diyet listesi örneği olarak sizlere sunacağımız menü örnek olarak sizlere sunulmuştur. Kesinlikle uygulamadan önce beslenme ve diyet uzmanıyla görüşmeniz gerekir. Diyet listeleri değişmez kurallar yerine farklı şekilde beslenme alışkanlığı oluşturulabilmesine yönelik, değişim listelerine izin vermelidir.


Pazartesi:Sabahleyin : Çay ve kahve hangisi tercih edilirse edilsin mutlaka şekersiz olmalıdır. 1 bardak süt, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde light peynir, salatalık, domates, küçük iki dilim kepek ekmeği


Kuşluk vakti için: 8 adet light bisküvi, küçük 1 porsiyon meyve


Öğle : 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 kase yoğurt (kaymaksız,200 g), salata (yağsız), 1 porsiyon meyve, 2 ince dilim ekmek (kepekli)


İkindi : 4 adet grisini, 1 kibrit kutusu beyaz peynir (30gr.)


Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 6 yemek kaşığı makarna


Gece : 3 porsiyon meyve


Salı:Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 kibrit kutusu kaşar peynir, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli) Kuşluk : 4 adet grisini, 1 porsiyon meyve


Sabah 250 ml süt (yağsız), bir kibrit kutusu kadar peynir, salatalık, domates, 5 adet zeytin ve iki dilim kepekli ekmek yenmelidir. Yemek sonrası yeşil çay tüketilebilir. Öğlen yemeği; 150 gram kırmızı et (haşlanmış veya ızgara biçiminde), bir bardak ayran, salata, domates, iki dilim kepekli ekmek yenmelidir. Akşam yemeğinde ise; Deniz ürünlerinden 150 gram kalamar, mevsim salata yenmelidir. Yemek sonrası istenilen miktarda meyve yenebilir.


Çarşamba günü; Sabahları çay veya kahve içilebilir. Bir dilim beyaz peynir, salatalık, domates, 3 adet siyah zeytin ve iki dilim kepekli ekmek yenmelidir. Öğlen ; 100 gram tavuk, bir kase yoğurt, bir adet büyük boy haşlanmış patates tüketilmelidir. Akşam yemeğinde; sebze yemekleri, bir kase yoğurt, mevsim salata ve 5 kaşık makarna tüketilebilir. Gece istenilen miktarda mevsim meyvesi yenebilir.


Perşembe günü; Sabahleyin bir bardak yağsız süt (250 ml) bir dilim beyaz peynir yağsız, bir adet salatalık, bir adet tere, bir adet domates ve bir dilim kepekli ekmek ile kahvaltı yapılmalıdır. Kahvaltının ardından yeşil çay içebilirsiniz. Öğlen yemeğinde 80 gram tavuk haşlaması, 110 gram pirinç pilavı, mevsim salata ve bir kase yoğurt yenebilir. Öğün aralarında diyet bisküvisi yenebilir. Akşam bir kase lahana çorbası, çorbanın üzerine haşlanmış 150 gram tavuk, mevsim salata, bir kase yoğurt, iki dilim kepekli ekmek ve 3 adet köfte ile akşam yemeğimizi tamamlıyoruz.


Cuma günü; Sabah şekersiz siyah çay, bir dilim kaşar peyniri, salatalık ve domates, bir dilim kepekli ekmek, 4 adet siyah zeytin ile kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltı ardından yeşil çay içebilirsiniz. Kahvaltı saatinden 45 dakika sonra, yürüyüş yapmanızı, trdiyet.com olarak öneriyoruz. Öğlen yemeğinizde, 110 gram ızgara tavuk, bir kase yoğurt, 3 yemek kaşığı pirinç pilavı, istenildiği kadar mevsim meyveleri yenebilir. Akşam yemeğimizde, deniz ürünlerinden somon balığı, mevsim salata, limon suyu içerek akşam yemeğimizi tamamlıyoruz.


Cumartesi günü; Sabah şekersiz yeşil çay, 2 dilim beyaz peynir, bir adet haşlanmış yumurta, yarım domates, tam bir salatalık ve iki dilim kepekli ekmek ile kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltı ardından yeşil çay içerek zayıflatıcı etkisinden faydalanıyoruz. Öğlen yemeğimizde, brokoli haşlaması, mevsim salata, 90 gram tavuk ızgara yenmelidir. Öğle yemeğinden sonra mevsim meyveleri tüketilebilir. Akşam yemeğimizde, kırmızı et tüketimi yapıyoruz. Yaklaşık olarak 120 gram kırmızı et, haşlanmış veya ızgara olabilir. Gece mevsim meyveleri tüketilebilir.


Pazar günü, 2000 kalorilik diyette; Şekersiz yeşil çay, bir adet haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, 2 dilim yağsız beyaz peynir yenmelidir. Öğlen yemeğimiz, 2 adet haşlanmış patates, mevsim salata, maydanoz, tere yenebilir. Semiz otu da yenmelidir. Ekmek olarak kepekli ekmek tercih edilmelidir. Öğle yemeği ve akşam yemeği arasında geçen süre zarfında 6 adet diyet bisküvisi yenebilir. Mevsim meyveleri tüketilebilir. Akşam yemeğimizde; deniz ürünlerinden 200 gram ağırlığında levrek balığı, mevsim salata, limon suyu içmeliyiz.



Günde 2000 kalori nasıl yakılır

SHARE THIS

Author:

0 yorum: