Patates topları nasıl yapılır
Malzemeler:
5-6 Patates
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Adet Limon
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkanıp iyice haşlanır. Kabukları soyulur. Rendelenir. Nane, kırmızı pul biber, karabiber, limon suyu, tuz ve sıvı yağ eklenip iyice yoğrulur. Cevizden büyük parçalar hazırlanıp top top yapılır. İncecik kıyılmış taze soğan ve maydanoz bir tabağa konur ve bu toplar bu karışımda yuvarlanır. HEr yerine bulaşması sağlanır. Yine kıyılmış maydanoz ve taze soğan karışımı servis tabağının dibine konulur ve patates topları da bu yeşilliğin üzerinde servis yapılır.
Not: Diyet sırasında çok fazla nişasta içeren patatesten çok fazla tüketmemeye dikkat edelim.
Afiyet olsun…
Patates topları nasıl yapılır
0 yorum: