Arnavut ciğeri nasıl yapılır

Arnavut ciğeri nasıl yapılır

Arnavut ciğeri nasıl yapılır


Malzemeler:


250gr Dana Ciğeri (tavuk ciğeri de olabilir)


2 Çorba Kaşığı Un


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ


1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber


1 Çay Kaşığı Kekik


Tuz


 


Hazırlanışı:


Ciğerler ufak küpler halinde doğranır. Tuz ve un birbirine karıştırılıp, ciğerler de içine alınır. Tuz ve una iyice bulanan ciğerler, kapaklı bir teflon tencerede kızdırılan sıvı yağın içine aktarılır. Kapağı kapatılıp ara sıra karıştırılarak kavrulur. Kevgir yardımı ile kapaklı bir servis kabına alınır. Üzerine kekik ve pul biber serpilip kapağı hemen kapatılır. Soğuyama dek açılmaz. Servis yaparken yanına soğan ve maydanozdan hazırlanmış soğan salatası ilave edilir.


 


Afiyet olsun…



Arnavut ciğeri nasıl yapılır

SHARE THIS

Author:

0 yorum: