Patates çanağı nasıl yapılır

Patates çanağı nasıl yapılır

Patates çanağı nasıl yapılır



Malzemeler:


6 İri Patates


1 Çay Bardağı İnce Bulgur


1/2 Demet Taze Soğan


1/2 Demet Maydanoz


Kırmızı Pul Biber


Karabiber


Sıvı Yağ


Tuz


İçi İçin:


200gr Mantar


200gr Kıyma


1 Kuru Soğan


1 Çorba Kaşığı Salça


1 Kase Sarımsaklı Yoğurt


Tuz


 


 


Hazırlanışı:


Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Ezilip püre yapılır. Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez. Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen malzeme taze soğan, maydanoz tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. İstediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır. Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir. Patates çanakların içine pay edilir ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.


 


Afiyet olsun…


 




Patates çanağı nasıl yapılır

SHARE THIS

Author:

0 yorum: