Son zamanlarda göbek bölgesi yağlanması kalça-basen yağlanmasından daha büyük bir sorun haline geldi.
Göbek neden yağlanır
Peki insülin dengesizliği neden göbek yapar?
İnsülin kandaki şekeri kontrol eden hormondur ve insülinin kandaki seviyesi oldukça önemlidir. İnsülin metobolizma bozulduğu zaman kan şekeri seviyelerinde ve bunla beraber diğer kan değerlerinde bozulmalar bel ve karın bölgesinde yağlanmalara sebep olur.
Göbek bölgenizi nasıl kontrol altında tutarsınız?
1. SIKILAŞTIRMA: Vücut kaslarını korumak için sıkılaştırma(kuvvetlendirme) hareketlerinin yapılması.
2. EGZERSİZ: Yağ yakımı için aerobik egzersiz
3. DİYET: Kalp sağlığını koruyan doymamış yağların çok, doymuş yağların az olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı ve kilo yönetimi için gün başına alınan enerjiden 100 kal/gün kısıtlamak.
1. Yüksek karbonhidrat yerine daha düzenli dağılmış öğünleri tercih etmek ve karbonhidrat alımında ise karışık karbonhidrat diye tanımlanan esmer tahıl ürünlerinin tüketilebilir.
2. Salata ve yemeklerde zeytinyağı veya kanola yağı kullanılabilir.
3. Öğün aralarında fındık veya ceviz tüketilebilir.
Ayrıca bknz:
Göbek bölgesi yaşlanma ve hareketsizlik neticesinde ortaya çıkan bir kilo alma sorunudur. Göbek bölgesinin bölgesel yağlanması aslında sadece estetik bir sorun değil, aynı zamanda ciddi bir sağlık sorunudur. Göbeğin oluşumunun nedenleri hakkında bilgi edinmek, aynı zamanda göbek nasıl eritilir sorusuna da iyi bir yanıt olacaktır. Şimdi yazımızda dünyaca ünlü türk doktor Mehmet Öz den göbeğin zararları ve yan etkileri hakkında güzel bir yazı okuyacaksınız.
İSTANBUL – New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp Damar Ensitütüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programı’nı yöneten Prof Dr. Mehmet Öz, Türk insanının en önemli sağlık sorununun göbek çevresindeki yağlanmaya bağlı, yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol düzeyi olduğuna dikkat çekti.
Karın bölgesindeki şişmanlık hızlı yaşlanmanın simgesi kabul ediliyor. Prof. Dr. Mehmet Öz’e göre bitki kimyasalından zengin meyve ve sebze ile beslenmek ve her gün düzenli hareket etmek şişmanlığı önlüyor ve ömrü uzatıyor. Bunamadan korkanlara ise Mehmet Öz, her gün zerdeçal tüketmelerini öneriyor.
Time dergisi’nin bu yıl dünyanın en etkili 100 ismi arasında seçtiği Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, “ Yaşlanmayı hızlandıran ön önemli şey göbekteki yağlar. Büyük göbek ortaya çıkınca yağlar böbreklere ve damarlara basınç yapıyor, tansiyon yükseliyor, karaciğeri zehirliyor, kolesterol miktarı artıyor. İnsülini baskılıyor ve şeker hastalığı gelişiyor.”
BOŞ GIDA ŞİŞMANLATIYOR
“Siz Genç Kalın” isimli 5. kitabını yayınlayan kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz’e göre uzun yaşamak için şeker, fast food, meşrubat gibi vitamin ve mineral fakiri gıdalardan kaçınmak şart:
“Yediğiniz gıda sağlıklıysa vücut kendiliğinden kaloriyi az kullanıyor. Yani şişmanlama riski azalıyor. Bu yüzden yediğiniz sebze ve meyvenin saf ve temiz olmasına özen gösterin. Örneğin meşrubat içtiğinizde vücut kaloriyi algılıyor. Ama alacağı vitamin mineral olmadığı için yeniden yeme ihtiyacı duyuyor. Bu yüzden renkli meyve ve sebzeleri bol tüketin. Saf şeker de boş gıda. Şeker kırılmış bir cam parçası etkisi yapıyor damarın içini çiziyor. Damar bu çizilmeyi ortadan kaldırmak için kolesterolü kullanıyor. Damarlar sertleşiyor paslanıyor. Damarlar bozulduktan sonra beyin de bozuluyor. Bunama riski oluşuyor.”
KİLO VERMEK CİNSEL ORGANI BÜYÜTÜYOR
Doktor öz, cinsel sorunları olan göbekli kişilere de kilo vermelerini öneriyor:
“Kilo vermek penisi büyütüyor. Niye mi büyütüyor? Çünkü kilo verince penislerini görebiliyorlar. Şişman insanlarda yağ nedeniyle penis kayboluyor. Düşünün ki her kaybettiğiniz 15 kilo için 2.5 santim penis kazanırsınız.
Sağlıklı yaşamak isteyenlere blendırdan geçirilerek hazırlanacak bir de içecek formülü var Doktor Öz’ün:
“Lutein çok önemli bir bitki kimyasalı. Kanser riskini azaltıyor. Yeşil gıdalarda fazlasıyla var. Ben de bir içecek hazırladım her gün tüketiyorum. İçinde maydonoz, ıspanak, yeşil elma, kereviz, limon, zencefil ve buz var. Ailece tüketebilirsiniz. ABD’de Oprah’da televizyon şovunda içti ve çok beğendi.”
BUNAMAYA KARŞI ZERDAÇAL TÜKETİN
Yaşlılıkta bunamaktan korkanlar ise Doktor Öz’e göre her gün düzenli zerdeçal tüketmeli:
“Bunamanın en az görüldüğü yer Hindistan. Çünkü zerdeçalı yani köri sosunu çok tüketiyorlar. Hayvan deneylerinde zerdeçalın beyinde alzheimere neden olan yapışkan maddeyi azaltığı anlaşıldı. Her gün tüketilebilir.”
Göbek neden yağlanır
0 yorum: