Yazın kilo vermenin yolları

Yazın kilo vermenin yollarıYazın kilo vermenin yolları


Yaz mevsiminin iyice yaklaşyığı şu günleri “diyet mevsimi”de diyebiliriz.Diyet mevsimi yaklaştıkça kilo problemleri olanlar televizyon,intenet yada çevrelerinde ki kişilerden kilo vermek için duydukları yöntemleri uygulamaya başlamışlardır veya başlamaya hazırlanıyorlardır.Fakat zayıflama reçeteleri kişilere özgüdür ve uzmanlar tarafından size uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.Çünkü her kişinin yaşam tarzı(beslenme alışkanlıklarınız, arkadaş ve aile yaşantınız, yaşadığınız bölge ve hayatı yaşama biçiminiz) farklıdır.Bu konu diyet yapanlar için oldukça önemlidir.Zira uyguladıgınız diyetler arkadaşlarınızda çok iyi sonuç verdiği halde sizde bir sonuç vermez yada daha kötüsü vücudunuza zarar verebilir. Kullandığınız zayıflama kapsülleri yada çeşitli zayıflama yöntemleri yazın aşırı sıcaklarda size çeşitli sağlık sorunları (fazla su kaybı meydana gelmesinden dolayı bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi bazı kişilerde halsizlik, yorgunluk, sürekli uyuma isteğini vb.) yaşatabilir.Onun için bu dönemlerde bol bol su içmeli özellikle kahvaltılarda ve diğer ögünlerde antioksidan bakımından zengin meyve ve sebze (çilek, karpuz, kiraz , yeşillikler gibi) bol tüketilmelidir.Ayrıca bu tür meyve ve sebzeleri yediğiniz zaman lif bakımından da zengin olarak beslenmiş olursunuz buda sizin hem bağırsak sisteminizi düzene sokar hemde tokluk hissi vererek diyetinize katkı sağlar.Yine yaz aylarında rahatlıkla bulabileceğiniz karpuz,kiraz,çilek kavun gibi meyvelerin içerisinde ki vitamin,minarel,antioksidan ve su oranlarının yüksek olduğundan bu meyveler size daha güzel,sağlıklı bir cilt ve sıcakların aşırı derece olduğu zamanlarda vücudunuzda meydana gelecek olan sıvı kayıplarını engeleyecektir.Şunu da belirtmeiyim ki özellikle sıcakların arttığı bu mevsimde kızartma ve hamur işlerinden uzak durmalısınız.Her öğünde en az iki bardak su için ki vücudunuz sıcak havalarda artan su ihtiyaçınız karşılasın.


Bazı Yaz Meyveleri ve Faydaları


ÜZÜM:

Üzüm hem kan yapICI, hem de kanı zehirlerden temizleyen faydalı bir meyvedir. Fransa, İtalya, İspanya gibi bağcılık ülkelerindeki bağcılar sağlıklı bünyelerini üzüme borçludurlar. Üzüm gücünü yapısında bulunan A, B1, B2 ve E vitaminlerinden, çeşitli madensel tuzlar, oligo-elementlerden ve meyve şekerlerinden alıyor. Cildi güzelleştirir: İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde üzüm, cildi gergin tutar ve güzelleştirir. Çok yaşayıp genç görünmek isteyenler üzümün bu erdemlerinden yararlanmalıdır. Enerji verir ve organizmanın mineral gereksinimini karşılar. İdrar söktürür. Bağırsaktan yumuşatıp pekliği önler. Karaciğeri güçlendirir. Fiziksel ve zihinsel yorgunlukları giderir. Rejim yaparak zayıflamak isteyenler bu rejim sırasında üzüm yemeyi ihmal etmesinler. Böylece organizmanın güçsüz kalmasını önlemiş olurlar.


ÇİLEK:

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi çileğin faydaları saymakla bitmiyor. Rengi kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biri olan çileğin faydaları da epeyce çok. Çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunuyor. Bunun yanında B, C ve K vitamini açısından da bir hayli zengin.Vücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür. Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.Kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.Bağırsak kurtlarının dökülmesini yardımcı olur, kanız temizler, vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır.Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır, tansiyonu düşürür, ateşi düşürür. Cildi nemlendirip taze bir görünüm kazandırır, güzellik katar cilde.Vücutta biriken zehirli maddeleri dışarı atar, damar sertliği ve böbrekteki kum taş gibi rahatsızlıkları önler ve zamanla bunların geçmesini sağlar.


KAYISI:

Kayısı insan sağlığı bakımından önemli işlevlere sahiptir. pH ’ ı 3- 4 arasında olan yas kayısı 9 farklı şeker, 18 serbest aminoasit, zengin A vitamini, yüksek miktarda potasyum, demir ve fosfor içermektedir. 100 gram yas ve kuru kayısı ile pestilinin besin değeri Tablo 59 da verilmiştir.Beyinin daha düzenli çalışmasını sağlar, yorulmasını önleyip stresi azaltır.Vücudun en önemli depo ve laboratuvarı sayılan karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamirini sağlar, Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar, Kan yapımını artırarak kansızlığı önler, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserini önler, oluşan ülseri tedavi eder, İçeriğinde bulunan potasyum bakımından zengin, sodyum minerali düşük olması ve A vitamininin öz maddesi karotence zengin olması nedeniyle dengeli beslenmede önemli rol oynar ve bağırsakların düzgün çalışmasını saglar.


KARPUZ:

Havaların ısınmasıyla birlikte alışveriş merkezleri ve manavların reyonlarını süslemeye başlayan karpuzun, içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi nedeniyle, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Karpuz kan basıncı ve kalp fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur, böbrekleri çok iyi çalıştırır,idrar söktürür,böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizler,içerdiği bol miktarda sudan ve şeker barındırmamasından, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özelliklerindan dolayı kilo vermeyi hızlandırır.



Yazın kilo vermenin yolları

SHARE THIS

Author:

0 yorum: