Zayıflamak için süt ne zaman içilmeli
Fazla kilo sorunu o denli ciddi ve yaygın bir sorun hâline geldi ki, bu konuya çözüm bulmak üzere yapılan araştırmalar çok sıklaştı. Bu yüzden günbegün yeni bir bulguya ve ilginç keşiflere tanık oluyoruz. Bunlardan bir tanesi de kalsiyumun zayıflamayla olan ilişkisi.
Kalsiyumun zayıflamayla bir ilgisi olduğu bulgusu pek yeni sayılmaz aslında. Yoğurt tüketiminin kilo vermeyle olan ilişkisini konu alan araştırmaların ortaya koyduğu bir olgu. Düzenli yoğurt tüketiminin, kilo verilmesini kolaylaştırdığı biliniyordu; ancak buna, yoğurdun içindeki hangi maddenin sebep olduğu bilinmiyordu.
Anlaşılan o ki; bu etkiyi yaratan etken kalsiyum. Düzenli ve yeterli miktarda yoğurt tüketenlerin, tüketmeyenlere göre daha fazla yağ kütlesi kaybettiğini gösteren araştırmalar yapılmış. Araştırmalarda tüm denekler aynı miktarda kalori almış; ancak düzenli olarak yoğurt tüketen grup daha hızlı bir şekilde kilo vermiş. Üstelik bu grupta ciddi oranda bir kas kaybı görülmezken, yakılan yağ kütlesinin büyük kısmının göbek ve bel çevresinden gittiği belirlenmiş. Daha sonra yapılan araştırmalar da, diğer süt ürünlerinin de aynı faydaları sağladığını göstermiş.
Bu bilgilerden, kalsiyumun zayıflattığı sonucuna varmamak lazım elbet. Varılan sonuç; kalsiyumun, zayıflamayı kolaylaştırdığı ve yağ yakımını hızlandırdığı yönünde. Her gün bir yenisi türeyen ve içinde çok faydalı ve egzotik olduğu iddia edilen, ne olduğunu bile tam olarak bilmediğimiz haplardan medet ummaktansa binlerce yıldır tükettiğimiz yoğurt ve diğer süt ürünlerine beslenme programımızda hak ettiği yeri vermek en güvenli yan etkisiz ve doğal yolmuş gibi görünüyor. Siz de zayıflamaya ya da kilo vermeye çalışıyorsanız, yağsız süt ürünlerini düzenli tüketin. Böylece hem protein hem kalsiyum ihtiyacınızı karşılar hem de yan etkiler konusunda endişe etmezsiniz.
Zayıflamak için süt ne zaman içilmeli
0 yorum: