Yağları eritmek için ne yapılmalı

Yağları eritmek için ne yapılmalıYağları eritmek için ne yapılmalı


Birçok yiyecek doymuş, çoklu doymamış, tekli doymamış ve trans yağ gibi farklı türlerde yağ içeriyor. Uzmanlar bazı çeşitlerin sağlık açısından diğerlerinden daha iyi olduğunu söylüyorlar. Yemeklerinizden tüm yağları tamamen çıkarmak yerine sağlıklı yağ çeşitlerini seçmemizi ve onları kararında kullanmamızı öğütlüyorlar.


Sağlıklı yağlar


Yağ seçerken en iyi tercihiniz tekli ve çoklu doymamış yağlardır. Bu yağlar kandaki toplam kolesterol seviyesini ve düşük yoğunluklu yağ cisimciklerini azaltarak kalp hastalıkları riskini düşürüyor.


Çoklu doymamış yağların bir çeşidi de Omega- 3 yağ asitleridir. Kalbiniz için oldukça yararlı olan Omega 3 yağ asitleri, koroner damar hastalıkları riskini de azaltıyor. Aynı zamanda düzensiz kalp atışına karşı vücudu koruyor ve kan basıncı seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor.


Aşağıda bu yağların bulunduğu yiyecekler listelenmiştir:


Sağlıklı yağ çeşidi

Yiyecek kaynağı


Tekli doymamış yağ

Zeytin yağı, fındık yağı, kanola yağı, avokado, ceviz, fındık ve çekirdekler


Çoklu doymamış yağ

Sebze yağları (mısır, ayçiçeği, aspir ve pamuk tohumu yağı gibi), ceviz, fındık ve çekirdekler


Omega-3 yağ asitleri

Yağlı, soğuk su balıkları (som, uskumru ve ringa), keten tohumu, keten yağı ve ceviz


 



Yağları eritmek için ne yapılmalı

SHARE THIS

Author:

0 yorum: